Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Τούρτα παγωτό φράουλα-σοκολάτα, oreo και crumble

Υπέροχη τούρτα παγωτό με δύο γεύσεις. Φράουλας, με φρέσκες φράουλες, και σοκολάτα. Τραγανό υπέροχο crumble αμυγδάλου για την βάση, και μπισκότο oreo στη μέση. Μία μοναδική δροσιά για το καλοκαίρι. Οι φώτο είναι ενδεικτικές.

Υλικά:

Για την βάση:
200 γρμ. crumble αμυγδάλου τριμμένο μέτρια στο μπλέντερ
100 γρμ. βούτυρο λιωμένο


Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Τάρτα με φρέσκα δαμάσκηνα και crumble

Υπέροχη τάρτα με φρέσκα δαμάσκινα, και τραγανό κράμπλ αμυγδάλου.
Υλικά:
200 γρμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
150 γρμ. βούτυρο παγωμένο


Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Oreo chocolate trifles

Ένα απολαυστικό γλύκισμα με άρωμα μπισκότου oreo και σοκολάτας, για όλες τις εποχές.
Υλικά για 4 - 6 ποτήρια:
350 γρμ. κρέμα γάλακτος, κρύα
2 κουτ. σ. ζάχαρη


Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Cheesecake με κράμπλ σε ποτήρι

Ένα υπέροχο δροσερό και απολαυστικό γλύκισμα. Κρέμα τυρί με ένα απαλό τόνο από άρωμα νες καφέ, φρέσκες φράουλες, και τραγανό κράμπλ αμυγδάλου. Απολαύστε το!
Υλικά για 6 ποτήρια των 200 γρμ. ή 4 των 300 γρμ.:

Κρέμα cheesecake:
350 γρμ κρέμα τυρί (τύπου pfiladelphia)
7 γρμ. φύλλο ζελατίνας


Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Μηλόπιτα με ζύμη oreo

Δοκιμάστε αυτή την υπέροχη μηλόπιτα με ζύμη από μπισκότα oreo. Ένα μοναδικό άρωμα, με τραγανή ζύμη τάρτας pate sucree. Η φώτο είναι από άλλη συνταγή μου.
Υλικά: για φόρμα με τσέρκι 26 εκ. ή τετράγωνο πυρέξ

Για τη ζύμη pate sucree oreo:
185 γρμ. βούτυρο παγωμένο σε μικρά κυβάκια
170 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις


Κράμπλ αμυγδάλου (crumble)

Κράμπλ αμυγδάλου. Για κρούστα τάρτας, για γαρνίρισμα γλυκών και παγωτών, και για πολλές-πολλές άλλες χρήσεις.
Υλικά:
100 γρμ. αλεύρι
100 γρμ. ζάχαρη καστανή


Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Παγωτό Dulce de Leche (νέο!!)

Ακόμα μία υπέροχη και φανταστική συνταγή παγωτού με γεύση Dulce de Leche. Με κρέμα από Dulce de Leche, σταγόνες σοκολάτας, ή ψιλοκομμένα κάσιους. Και επιπλέον, κύματα από Dulce de Leche μέσα στο παγωτό, γαρνιρισμένο με σιρόπι Dulce de Leche, ή καραμέλας, και κάσιους. Απολαύστε το!!
Υλικά:
400 γρμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, κρύα
1 κουτί φυτική κρέμα γάλακτος Morfat ή Ermol, (250 γρμ.) σε θερμοκρασία δωματίου


Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Τσουρέκι Πασχαλινό

Αφράτο μυρωδάτο Πασχαλινό τσουρέκι
Υλικά για δυο μέτρια τσουρέκια:

Για τη ζύμη:
600 γρμ. αλεύρι για τσουρέκι. (Αλλατίνη)
120 γρμ. βούτυρο αγελάδος


Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Κουλουράκια Πασχαλινά

Υπέροχα Πασχαλινά κουλουράκια. Τραγανά, μοσχομυρωδάτα, με άρωμα βανίλιας, και πορτοκάλι. Δοκιμασμένη συνταγή για πολλά χρόνια, και ποτέ δεν με απογοήτευσε. 100% καλύτερη και από επαγγελματική.
Υλικά:
640 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, (Αλατίνη)
180 γρμ. βούτυρο αγελάδος, (lupark) σε θερμοκρασία δωματίου


Print this page

Print Friendly and PDF