Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Chocolate brownie bar με oreo

Βλέποντας τις παρακάτω φωτογραφίες αυτού του υπέροχου γλυκού, σκέφτηκα, γιατί να μην φτιάξω ένα παρόμοιο γλυκάκι... Και έτσι συνδύασα τις συνταγές σε ένα μοναδικό, υπέροχο γλύκισμα με βάση από μαλακό μπισκότο, γέμιση με μπισκότα oreo, και από πάνω ζύμη brownie. Το τελικό αποτέλεσμα είναι φανταστικό. Το ολοκληρώνει μία δροσερή μπάλα παγωτού, με μπόλικο σιρόπι σοκολάτας, ή καραμέλας. Απολαύστε το!!
Υλικά για ένα ταψί 22x32 εκ. περίπου:

Για την βάση μπισκότου:
200 γρμ. βούτυρο μαλακό, σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρμ. ζάχαρη κρυσταλλική


Oreo fudge

Ένα υπέροχο και εύκολο γλύκισμα. Η συνταγή είναι μεταφρασμένη από ξένη συνταγή αποκλειστικά για το SintagesPanos, και φυσικά έχω προσθέσει την δικιά μου πινελιά για πιο απολαυστικά αποτελέσματα στη γεύση.
Υλικά για ένα ταψί 25x25 εκ.:
350 γρμ. λευκή κουβερτούρα
2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα


Παντεσπάνι γεμιστό

Το παντεσπάνι είναι ένα γλύκισμα που δεν το χρησιμοποιούμε μόνο σαν βάση γλυκών, τούρτες κ.λ.π. Τρώγεται και σκέτο, ή γεμιστό όπως σας παραθέτω παρακάτω τον τρόπο, όπως και πολλές επιλογές για να το γεμίσετε. Γίνετε υπέροχο...
Υλικά: 
400 γρμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
280 γρμ. ζάχαρη


Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Muffins φράουλας, (Πασχαλινά muffins)

Φανταστικά αρωματικά μάφινς με γεύση και άρωμα φράουλας. Με το κόκκινο χρώμα του Πάσχα. Με κομματάκια από ολόφρεσκες φράουλες, γλασαρισμένα με γλάσο λεμονιού, και ολόκληρες φρέσκες φράουλες. Στολίστε το τραπέζι του Πάσχα, εκτός από τσουρέκια και κουλουράκια, και με αυτά τα υπέροχα Πασχαλινά μάφινς. Απίστευτα φανταστικά. Δοκιμάστε τα!! Οι φώτο είναι ενδεικτικές.
Υλικά για 20 μάφινς περίπου:

Για την ζύμη:
200 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, +2 κουταλιές της σούπας επιπλέον
160 γρμ. ζάχαρη


Παντεσπάνι για ρολό

Βασική συνταγή παντεσπάνι για ρολό.

Υλικά για ένα παντεσπάνι 35X25 - 35x30 εκ.: 
50 γρμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
20 γρμ. κόρν φλάουρ


Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Τούρτα Orange In Chocolate Praline

Τούρτα σε σχήμα ημισφαιρική. Μια δικιά μου συνταγή κόλασης, με υπέροχη βάση μπισκότου oreo, με ένα τόνο γεύσης καραμέλας. Kρέμα πορτοκάλι, θαμένη μέσα σε μους σοκολάτας, με πραλίνα φουντουκιού, και επικάλυψη σοκολάτας αρωματισμένη με ουίσκι. Orange In Chocolate... απολαύστε την μαγεία της γεύσης που κρύβει μέσα της αυτή η σφαίρα... Γίνεται και σε ατομικά παστάκια. Οι φώτο είναι ενδεικτικές.
Απαραίτητα σκεύη: Ένα στρογγυλό τσέρκι 24 cm. Μία μπασίνα inox, ή μίξινγκ μπολ 21 - 22 cm.

Υλικά:

Για την βάση μπισκότου oreo:
20 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
30 γρμ. μπισκότα oreo, τριμμένα καλά σε σκόνη


Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Cheesecake με ακτινίδια

Ένα φανταστικό cheesecake με ακτινίδια. Με επικάλυψη από φρέσκα ακτινίδια, και σάλτσα ακτινιδίων. Οι φώτο είναι ενδεικτικές.
Υλικά:

Για την βάση μπισκότου: (Για στρογγυλή φόρμα με τσέρκι 24-26 cm.)
400 γρμ. μπισκότα digestive
100 γρμ. βούτυρο λιωμένο


Μαρμελάδα cocktail φρούτων

Δοκιμάστε αυτήν την υπέροχη μυρωδάτη μαρμελάδα, με διάφορα φρέσκα φρούτα επιλογής μας.
Υλικά:
200 γρμ. ψίχα πορτοκαλιού
200 γρμ. φράουλες, καθαρισμένες και αρκετά ώριμες


Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Μαρμελάδα φράουλα

Υπέροχη μυρωδάτη σπιτική μαρμελάδα. Με φυσικά υλικά, χωρίς χημικά συντηρητικά, και πρόσθετα. Σας την δίνω με τον τρόπο που την έφτιαξα εγώ, και βγήκε τέλεια, καταπληκτική.
 Υλικά:
1 κιλό καλά ώριμες φράουλες (ζυγίζονται καθαρισμένες)
600 γρμ. ζάχαρη


Print this page

Print Friendly and PDF