Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Τούρτα χαλβά

Κάτι πρωτότυπο, και απολαυστικό. Τούρτα με χαλβά και ταχίνι.

Υλικά για τσέρκι 22 εκ.:
300 γρμ. χαλβάς βανίλιας
120 γρμ. χαλβάς με σοκολάτα


Σάλτσα πορτοκαλιού

Για πάρα πολλές χρήσεις στη ζαχαροπλαστική, και όχι μόνο.

Υλικά:
1 πορτοκάλι, τη σάρκα
χυμό από μισό πορτοκάλι


Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Κέικ γεμιστό με μήλο

Υπέροχο ζουμερό κέικ μήλου, με γέμιση μήλου.
Υλικά:

Για τη γέμιση:
2 μήλα, διαλέγουμε σκληρά μήλα
2 κουτ. σ. ζάχαρη


Κέικ γεμιστό με πορτοκάλι

Ένα υπέροχο γλύκισμα με άρωμα και γεύση πορτοκαλιού.
Υλικά:

Για τη σάλτσα πορτοκαλιού (γέμιση)
1 πορτοκάλι, τη σάρκα
το χυμό από  ½ πορτοκάλι


Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Τούρτα μπανάνα - πραλίνα

Τούρτα με κρέμα μπανάνας και κρέμα πραλίνας φουντουκιού. Μια απίστευτη γεύση με βάση από τραγανό μπισκότο φουντουκιού, και δύο κρέμες, μπανάνα και πραλίνα φουντουκιού. Και τέλος για επικάλυψη, γλάσο λευκής σοκολάτας με άρωμα μπανάνας. Εύκολη, γευστική, με απλά υλικά, αλλά και αρκετά εντυπωσιακή. Η φώτο είναι ενδεικτική.
Υλικά-εργαλεία: Ένα τσέρκι 26 εκ. και ένα 22 εκ.

Για το μπισκότο:
40 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις


Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Τούρτα ταχίνι, νηστίσιμη

Υπέροχη γευστική τούρτα με ταχίνι και πορτοκάλι. Μοναδική συνταγή που δεν θα την βρείτε πουθενά. Η τούρτα είναι νηστίσιμη 100%, η κουβερτούρα δεν περιέχει γάλα. Για αυτούς που δεν μπορούν χωρίς γλυκά και τη σαρακοστή. Η φώτο είναι ενδεικτική.
 Υλικά:

Για την βάση μπισκότου:
100 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
80 γρμ. ταχίνι


Κέικ με ταχίνι και πορτοκάλι, νηστίσιμο

Υπέροχο αρωματικό, και πολύ υγιεινό κέικ με πορτοκάλι και ταχίνι. Το ταχίνι είναι αρκετά ωφέλιμο για τον οργανισμό, και πολύ αντιοξειδωτικό. Μια συνταγή από εμένα, για όλους τους φίλους, και όχι μόνο, για την σαρακοστή.
Υλικά:
500 γρμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
400 γρμ. ταχίνι


Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Παγωτό μπανάνα 2 (Νέα συνταγή)

Αφού έτρωγα αποξηραμένες μπανάνες, μου ήρθε ξαφνικά η ιδέα ότι θα μπορούσα να φτιάξω υπέροχο παγωτό μπανάνας με αυτές. Τελικά είχα δίκιο... τέλειο άρωμα φρέσκιας μπανάνας. Ένα παγωτό, που δεν έχετε να ζηλέψετε τίποτα από το παγωτό εμπορίου.
Υλικά:
400 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, παγωμένη
1 κουτί φυτική κρέμα γάλακτος Morfat ή Ermol, σε θερμοκρασία δωματίου


Παγωτό μπανάνα (Νέα συνταγή)

Μία ακόμα νέα υπέροχη συνταγή παγωτού, με φανταστική γεύση μπανάνας. Η συνταγή αυτή περιέχει κρόκο αυγού.

Υλικά:
400 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, παγωμένη
1 κουτί φυτική κρέμα γάλακτος Morfat ή Ermol, σε θερμοκρασία δωματίου


Print this page

Print Friendly and PDF