Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Τούρτα σοκολατίνα - φράουλα

Σοκολάτα και φράουλα, με αφράτο παντεσπάνι σοκολάτας, υπέροχη κρέμα φράουλας για πρώτη στρώση, και κρέμα σοκολάτας για δεύτερη και τρίτη στρώση. Με επικάλυψη γλάσου σοκολάτας, αρωματισμένο με μέλι και ουίσκι. Δεν νομίζω να υπάρχει τίποτα καλύτερο, από το να γευτείτε μαζί με τα αγαπημένα σας πρόσωπα, αυτή την φανταστική τούρτα. Οι φώτο είναι ενδεικτικές.
Υλικά για τσέρκι 24-26 εκ.:

Για το παντεσπάνι:
210 γρμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
180 γρμ. ζάχαρη


Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Bananacheese

Bananacheese, άλλο ένα πάντρεμα μπανόφι, με τσιζκέικ. Μια ακόμα φανταστική υπέροχη, δικιά μου δημιουργία. Η φώτο είναι ενδεικτική.
Υλικά για φόρμα με τσέρκι 24-26 εκ.:

Για τη βάση μπισκότου:
300 γρμ. μπισκότα digestive
80 γρμ. βούτυρο βιτάμ λιωμένο


Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Ζελέ επικάλυψης ουδέτερο

Διάφανο ζελέ για επικάλυψη προϊόντων ζαχαροπλαστικής. Είναι ένα ζελέ ουδέτερο σε γεύση, και το χρησιμοποιούμε για να επικαλύπτουμε ιδιαιτέρως φρέσκα φρούτα για διακόσμηση γλυκών, και να τους δίνει γυαλάδα και φρεσκάδα. Μπορούμε όμως και να το χρωματίσουμε, ώστε να το χρησιμοποιήσουμε και σαν επικάλυψη σε τούρτες, πάστες, τάρτες κ.λ.π. Το ζελέ αυτό παραμένει αρκετά παχύρρευστο, και δεν πήζει αρκετά.
Υλικά:
200 γρμ. νερό
200 γρμ. ζάχαρη
60 γρμ. γλυκόζη


Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Ταρτάκια ατομικά, με σοκολάτα και ξηρούς καρπούς

Πανέμορφα νόστιμα, και εύκολα ταρτάκια με ξηρούς καρπούς και σοκολάτα. Για όποια χρήση θέλετε, γιορτές, πάρτι κ.λ.π.

Υλικά:
15 περίπου έτοιμα ταρτάκια μεγάλα, 8,5 cm. διάμετρο
500 γρμ. κουβερτούρα 35% κακάο, τεμαχισμένη


Τούρτα μπισκότο Μιράντα

Τι πιο απολαυστικό από ένα γλυκό με το υπέροχο άρωμα του μπισκότου Μιράντα. Δοκιμάστε αυτή την φανταστική τούρτα με κρέμα από μπισκότα Μιράντα, βάση από μπισκότο αμυγδάλου, και με επικάλυψη μους μπισκότου Μιράντα.
Υλικά για τσέρκι 26 cm:

Για τη βάση μπισκότου:
40 γρμ. αλεύρι
100 γρμ. αμύγδαλο σε σκόνη (αλεσμένο στο μπλέντερ)


Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Πραλίνα φουντουκιού - Μερέντα

Υπέροχη σπιτική μερέντα, με πραλίνα φουντουκιού, από καραμελωμένα φουντούκια.
Υλικά:
300 γρμ. γάλα ζαχαρούχο
120 γρμ. κουβερτούρα πραλίνας φουντουκιού, τεμαχισμένη


Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Πάστες Μιράντα

Φανταστικό άρωμα μπισκότου Μιράντα. Μία πάστα που δεν έχετε ξαναφάει. Η φώτο είναι ενδεικτική.
Υλικά:

Για το παντεσπάνι αμυγδάλου:
200 γρμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
230 γρμ. αμύγδαλα αλεσμένα σκόνη με την φλούδα, ή ασπρισμένα


Πάστες oreo

Πρωτότυπες, υπέροχες, πάστες με μπισκότα oreo, και με μία πρωτότυπη επικάλυψη πάστας, από μπισκότα oreo. Δεν μένει, παρά να τις δοκιμάσετε. Μπορείτε αν θέλετε να την κάνετε και υπέροχη τούρτα, χρησημοποιώντας μία στρογγυλή φόρμα με τσέρκι 24-26 εκ. Η φώτο είναι ενδεικτική.
Υλικά:

Για το παντεσπάνι σοκολάτας:
230 γρμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
30 γρμ. κακάο


Τούρτα πραλίνας αμυγδάλου - σοκολάτα

Παραλαγή συνταγής με δικό μου τρόπο. Η φώτο είναι ενδεικτική.
Υλικά:

Για τη βάση μπισκότου:
100 γρμ. αμύγδαλο σε σκόνη
60 γρμ. ζάχαρη


Print this page

Print Friendly and PDF