Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Μαλακά μπισκότα με δύο σοκολάτες

Cookies, μαλακά μπισκότα με σοκολάτα γάλακτος, και κουβερτούρα. Για τον καφέ σας, και όχι μόνο. Μία λιχουδιά για τα παιδιά, αλλά και... για μεγάλους
Υλικά:
160 γρμ. ζάχαρη καστανή
220 γρμ. ζάχαρη κανονική


Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Μάφινς με ξερά σύκα και μασκαρπόνε

Δοκιμάστε αυτά τα καταπληκτικά και αφράτα μάφινς, με ξερά σύκα, και κρέμα τυρί μασκαρπόνε. Για το πρωινό σας, τον καφέ σας, για το διάλειμμα στη δουλειά σας.
Υλικά για 25 μάφινς περίπου:
270 γρμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3 αυγά


Βασιλόπιτα με κάσιους και ξερά σύκα

Η βασιλόπιτα του 2013!! Σίγουρα είναι το πρώτο γλυκό του χρόνου, μιας και το τρώμε συνήθως με την αλλαγή του χρόνου. Ξεκινήστε λοιπόν τον νέο χρόνο σας, με μία γλυκιά, γευστικότατη, υπέροχη βασιλόπιτα από εμένα, για να υποδεχτείτε γλυκά ...το 2013. Φτιάξτε την, και περιμένω τις εντυπώσεις, και τα σχόλιά σας.

Υλικά: (για 16 κομμάτια)
7 αυγά
300 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις


Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Πάστες σοκολατίνες

Ελάχιστοι είναι αυτοί που δεν λατρεύουν τη σοκολάτα. Απολαύστε την τώρα με μία πάστα σοκολατίνα. Μία συνταγή από εμένα, για τους λάτρες της σοκολάτας.
Υλικά:

Για το παντεσπάνι σοκολάτας:
230 γρμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
30 γρμ. κακάο


Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Πάστες αμυγδάλου. Νουγκατίνα

Πάστες αμυγδάλου, οι γνωστές πάστες νουγκατίνα. Μία υπέροχη πάστα που όλοι αγαπάμε.
Υλικά: 

Για το παντεσπάνι αμυγδάλου:
200 γρμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
230 γρμ. αμύγδαλα αλεσμένα σκόνη με την φλούδα, ή ασπρισμένα


Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Κορμός σοκολάτας με φρούτα του δάσους

Απολαύστε την μοναδική γεύση των φρούτων του δάσους. Ένα απολαυστικό γλύκισμα από εμένα.

Υλικά:

Για το παντεσπάνι:
4 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 κρόκο αυγού


Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Τάρτα με ξερά φρούτα, και καραμελωμένα φουντούκια

 Απολαύστε αυτή την μοναδική τάρτα με αφράτη μυρωδάτη ζύμη πορτοκαλιού, γέμιση με αποξηραμένα φρούτα, καραμελωμένα φουντούκια, και σάλτσα καραμέλας φτιαγμένη από καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα. Ένα υπέροχο δικό μου γλύκισμα,  που θα το λατρέψετε όλοι. Οι φώτο είναι ενδεικτικές, προσωρινά.
Υλικά για μία βαθιά ταρτιέρα 24-26 εκ.

Για τη ζύμη:
300 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
140 γρμ. μαλακό βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου


Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Τάρτα λεμόνι

Δροσερή τάρτα λεμόνι με γλάσο λεμονιού. Άλλο ένα γλύκισμα για όλες τις εποχές.
Υλικά:

Για την τάρτα:
250 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
80 γρμ. βούτυρο παγωμένο


Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Τάρτα σοκολάτας με ζαχαρωμένο πορτοκάλι, και ξηρούς καρπούς

Απολαύστε αυτή την θεσπέσια τάρτα σοκολάτας, με τόνους από άρωμα σοκολάτας, πορτοκαλιού, και φρεσκοκαβουρδισμένου αμύγδαλου. Θα σας ξετρελάνει...
Υλικά:
(για φόρμα τάρτας, ή ταψάκι 26 εκ. διάμετρο)

Για τις ζαχαρωμένες φλούδες πορτοκαλιού:
2 μέτρια ώριμα πορτοκάλια
200 γρμ. ζάχαρη


Print this page

Print Friendly and PDF