Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Τούρτα αράμπικα με ζελέ αβοκάντο

Μια μοναδική τούρτα για τους λάτρεις της σοκολάτας, και του αρώματος καφέ αράμπικα. Με δυο μπισκότα αμυγδάλου - σοκολάτας, και δύο μους. Μια μους αρωματισμένη με κόκκους καφέ αράμπικα, άλλη μια μους σοκολάτας αρωματισμένη με ουίσκι, και γέμιση με ζελέ από φρέσκο αβοκάντο. Τέλος, επικαλυμμένη με φανταστικό γλάσο σοκολάτας. Απλά Θεϊκή...
Απαραίτητα εργαλεία: 1τσέρκι 24 εκ. διάμετρο και 6 εκ. ύψος, ένα τσέρκι 22 εκ. διάμετρο, θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής.

Υλικά: για τσέρκι 24 εκ. διάμετρο και 6 εκ. ύψος

Για το ζελέ αβοκάντο, τσέρκι 22 cm.: 
230 γρμ. αβοκάντο πουρέ
17 γρμ. πηκτίνη (πηκτίνη για μαρμελάδες)


Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

Πάστα φλώρα νηστίσιμη

Πάστα φλώρα, ένα γλύκισμα που αρέσει σε πάρα πολλούς. Όσοι λοιπόν νηστεύετε και δεν μπορείτε να αντέξετε χωρίς αυτό το υπέροχο γλύκισμα, αλλά και για εσάς που θέλετε να φάτε ένα γλυκό την σαρακοστή, μπορείτε να την φτιάξετε και νηστίσιμη. Υπέροχη, μοσχομυρωδάτη, τραγανή, που δεν θα καταλάβετε ότι είναι νηστίσιμη. Δοκιμάστε την!! Την έχω σε δυο διαφορετικές συνταγές, για στρογγυλό ταψάκι ή φόρμα 24 εκ. διάμετρο, και για ταψάκι 37x25  εκ.
Υλικά για στρογγυλό σκεύος 24 εκ. διάμετρο:
180 γρμ. μαργαρίνη, σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρμ. ζάχαρη


Print this page

Print Friendly and PDF