Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Πορτοκαλένιο υγρό κέικ

Το πιο πορτοκαλένιο και μυρωδάτο κέικ που φάγατε... ποτέ!! με πολτό από ολόφρεσκα μυρωδάτα πορτοκάλια. Τέλος, από πάνω λουσμένο με μια υπέροχη σάλτσα από φρέσκο πολτό πορτοκάλι. Δεν είναι ένα συνηθισμένο απλό "κέικ πορτοκαλιού", είναι ένα "πορτοκαλένιο κέικ". Ένα υπέρ πορτοκαλένιο κέικ, σε ελαφρώς υγρή μορφή, και με έντονη γεύση και άρωμα του πορτοκαλιού. Και μαζί με τη σάλτσα, σε απογειώνει!!
Υλικά:

Για το κέικ:
400 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γρμ. μαργαρίνη βιτάμ,  σε θερμοκρασία δωματίου


Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Τάρτα σοκολάτα πραλίνα και καραμελωμένα μήλα

Μια υπέροχη τάρτα με σοκολάτα πραλίνα φουντουκιού, και καραμελωμένα μήλα. Αποτελείται από βάση με δημητριακά ολικής αλέσεως και μέλι, από πάνω μια επίστρωση με πάστα πραλίνα φουντουκιού, καραμελωμένα μήλα, μους με δυο σοκολάτες, (μαύρη, και σοκολάτα πραλίνα φουντουκιού), και τέλος γαρνιρισμένη με καραμελωμένα φουντούκια, σταγόνες σοκολάτας γάλακτος, και σιρόπι καραμέλας. Απλά... Θεϊκή!!!
Υλικά για τσέρκι 24 εκ.:

Για την βάση μπισκότου:
60 γρμ. δημητριακά, κορν φλέικς ολικής αλέσεως προτιμήσεώς σας
150 γρμ. μπισκότα digestive ολικής αλέσεως


Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Μαρμελάδα μανταρίνι

Τέλεια πετυχημένη μαρμελάδα μανταρίνι. Απολαύστε το υπέροχο άρωμα που δίνει το μανταρίνι, και επιπλέον αρωματισμένη με φρεσκοτριμμένους κόκκους κόλιανδρο. Μοναδική γεύση και άρωμα!!

Υλικά:
1 κιλό καθαρισμένα μανταρίνια, σάρκα (λεπτόφλουδα, ή χοντρόφλουδα κατόπιν προτίμησής μας)
τις φλούδες λεπτοκομμένες, ή ξύσμα από τις φλούδες*
700 γρμ. ζάχαρη


Print this page

Print Friendly and PDF