Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016
Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016
Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016
Γάλα καρύδας
Ένα θρεπτικό και υγιεινό ρόφημα που μπορούμε να το φτιάξουμε μόνοι μας εύκολα και απλά. Πολλοί χρησιμοποιούν έτοιμη αποξηραμένη τρούφα καρύδας του εμπορίου. Αυτή όμως είναι αποξηραμένη, και έχει χάσει πολλές θρεπτικές ιδιότητες, αλλά και όλο το βούτυρο. Εμείς θα το φτιάξουμε με φρέσκια καρύδα, με όλα της τα συστατικά, και βούτυρο.
Υλικά:
1 γερή καρύδα
νερό καυτό
Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016
Κυριακή 8 Μαΐου 2016
Πέμπτη 5 Μαΐου 2016
Πέμπτη 14 Απριλίου 2016
Τρίτη 5 Απριλίου 2016
Τούρτα σοκολάτα με φράουλες και μπανάνες
Αν ψάχνετε για την τέλεια τούρτα σοκολάτας, τότε δοκιμάστε αυτή την τούρτα. Πιο σοκολατένια και γευστική, δεν γίνετε!! Με σοκολατένιο παντεσπάνι σιροπιασμένο με σιρόπι σοκολάτας. Με γέμιση σάλτσας από φρέσκες φράουλες, και δεύτερη γέμιση από φρέσκες μπανάνες. Μους μαύρης σοκολάτας με 70% περιεκτικότητας σε κακάο, και με προσθήκη έξτρα κακάο, για πιο... σοκολατένια γεύση. Απλά μια σοκολατένια... ηδονή!!
Υλικά για τσέρκι 24 εκ. διάμετρο, και 5,5 - 6 εκ. ύψος:Για το παντεσπάνι:
100 γρμ. ζάχαρη
40 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Παρασκευή 1 Απριλίου 2016
Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016
Τούρτα φράουλα - δαμάσκηνο
Τούρτα με φράουλες και δαμάσκηνα. Ένας γλυκός πειρασμός, από μπισκότο φουντουκιού για βάση, με επίστρωση από τραγανή σπιτική φεγεντίνη, γέμιση δαμάσκηνου, και από πάνω μους δαμάσκηνου. Άλλη μια γέμιση από φρέσκες φράουλες, και δεύτερη μους από φρέσκες φράουλες. Τέλος επικάλυψη με ένα υπέροχο γλάσο. Απλά ένας υπέροχος συνδυασμός.
Την τούρτα την έφτιαξα ιδικά για τα γενέθλιά μου.
Υλικά για τσέρκι 24 εκ.Την τούρτα την έφτιαξα ιδικά για τα γενέθλιά μου.
Για το μπισκότο βάσης:
25 γρμ. αλεύρι
70 γρμ. φουντούκι τριμμένο σε σκόνη
Σάββατο 5 Μαρτίου 2016
Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016
Πορτοκαλένιο υγρό κέικ
Το πιο πορτοκαλένιο και μυρωδάτο κέικ που φάγατε... ποτέ!! με πολτό από ολόφρεσκα μυρωδάτα πορτοκάλια. Τέλος, από πάνω λουσμένο με μια υπέροχη σάλτσα από φρέσκο πολτό πορτοκάλι. Δεν είναι ένα συνηθισμένο απλό "κέικ πορτοκαλιού", είναι ένα "πορτοκαλένιο κέικ". Ένα υπέρ πορτοκαλένιο κέικ, σε ελαφρώς υγρή μορφή, και με έντονη γεύση και άρωμα του πορτοκαλιού. Και μαζί με τη σάλτσα, σε απογειώνει!!
Υλικά:Για το κέικ:
400 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γρμ. μαργαρίνη βιτάμ, σε θερμοκρασία δωματίου
Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016
Τάρτα σοκολάτα πραλίνα και καραμελωμένα μήλα
Μια υπέροχη τάρτα με σοκολάτα πραλίνα φουντουκιού, και καραμελωμένα μήλα. Αποτελείται από βάση με δημητριακά ολικής αλέσεως και μέλι, από πάνω μια επίστρωση με πάστα πραλίνα φουντουκιού, καραμελωμένα μήλα, μους με δυο σοκολάτες, (μαύρη, και σοκολάτα πραλίνα φουντουκιού), και τέλος γαρνιρισμένη με καραμελωμένα φουντούκια, σταγόνες σοκολάτας γάλακτος, και σιρόπι καραμέλας. Απλά... Θεϊκή!!!
Υλικά για τσέρκι 24 εκ.:Για την βάση μπισκότου:
60 γρμ. δημητριακά, κορν φλέικς ολικής αλέσεως προτιμήσεώς σας
150 γρμ. μπισκότα digestive ολικής αλέσεως
Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016
Μαρμελάδα μανταρίνι
Τέλεια πετυχημένη μαρμελάδα μανταρίνι. Απολαύστε το υπέροχο άρωμα που δίνει το μανταρίνι, και επιπλέον αρωματισμένη με φρεσκοτριμμένους κόκκους κόλιανδρο. Μοναδική γεύση και άρωμα!!
Υλικά:
1 κιλό καθαρισμένα μανταρίνια, σάρκα (λεπτόφλουδα, ή χοντρόφλουδα κατόπιν προτίμησής μας)
τις φλούδες λεπτοκομμένες, ή ξύσμα από τις φλούδες*
700 γρμ. ζάχαρη
Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016
Ταχίνι
Υπέροχο σπιτικό ταχίνι, με αποφλοιωμένο και καβουρδισμένο λευκό σησάμι. 100% πολτοποιημένο. Πολύ καλύτερο και από του εμπορίου.
Για να φτιάξουμε σπιτικό ταχίνι, θα πρέπει να έχουμε τα εξής εργαλεία.Ένα πολυμίξερ, (κόφτης) χωρητικότητας 1,5 λίτρο, ή ένα μεγάλο μούλτι μπλέντερ, (κάνει και μικρό, αλλά θέλει περισσότερη ώρα). Και ένα καλό δυνατό μπλέντερ.
Υλικά:
1/2 κιλό καλό σησάμι αποφλοιωμένο, λευκό
λίγο σπορέλαιο, ή σησαμέλαιο
ελάχιστο αλάτι, προαιρετικά, και ανάλογα την χρήση
Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016
Apple dumplings
Εξαιρετικό γλύκισμα με μήλο τυλιγμένο σε φύλλο σφολιάτας, και ψημένα σε σιρόπι ζάχαρης κανέλας, και μπαχαρικών. Είναι εύκολα, και καταπληκτικά. Στη συνταγή έχω κάνει παραλλαγή, και έχω προσθέσει επιπλέον υλικά για καλύτερη γεύση και άρωμα. Είναι μεταφρασμένη από εμένα, αποκλειστικά για το sintagesPanos.
Υλικά για 16 κομμάτια:
2 φύλλα σφολιάτας
2 μήλα fuji ή 2 πράσινα μήλα
Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016
Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016
Φωλιές μπανόφι με φύλλο κρούστας
Τραγανές φωλίτσες μπανόφι!! Γεμιστές με μπανάνες και dulce de Leche, διακοσμημένες με σαντιγί και ξύσμα σοκολάτας.
Δεν μένουμε όμως μόνο σε αυτό!! Τις φτιάχνουμε και με φύλλο κρούστας, αλλά και με κανταΐφι, και τις γεμίζουμε με διάφορες κρέμες!!
Όπως: φωλίτσες μπανόφι, με μπανάνες και καραμέλα (dulce de Leche). Φωλίτσες κρέμας, με κρέμα πατισερί αρωματισμένη με πορτοκάλι ή φυσική βανίλια. Φωλίτσες σοκολάτας, με κρέμα σοκολάτας, μπανάνα, και καρύδι. Γαρνιρισμένες με σαντιγί, ξύσμα σοκολάτας, φιστίκι Αιγίνης, κ.λ.π. Σας έχω όλες τις συνταγές, απλά διαλέξτε μια ή περισσότερες, και φτιάξτε αυτά τα καταπληκτικά και μοναδικά γλυκίσματα!! σύμφωνα με το γούστο σας.
Φτιάξτε αν θέλετε λίγες απ' όλες, και έτσι θα έχετε μια ποικιλία γλυκισμάτων που θα εκπλαγείτε εσείς και οι φίλοι σας!! Δεν είναι καθόλου δύσκολες.
Υλικά για 20 φωλίτσες:1 ταψί 30X40 εκ. περίπου
Για το σιρόπι:
400 γρμ. νερό
450 γρμ. ζάχαρη
Φωλιές μπανόφι με κανταΐφι
Τραγανές φωλίτσες μπανόφι!! Γεμιστές με μπανάνες και dulce de Leche, διακοσμιμένες με σαντιγί και ξύσμα σοκολάτας.
Δεν μένουμε όμως μόνο σε αυτό!! Τις φτιάχνουμε και με κανταΐφι, αλλά και με φύλλο κρούστας, και τις γεμίζουμε με διάφορες κρέμες!!
Όπως: φωλίτσες μπανόφι, με μπανάνες και καραμέλα (dulce de Leche). Φωλίτσες κρέμας, με κρέμα πατισερί αρωματισμένη με πορτοκάλι ή φυσική βανίλια. Φωλίτσες σοκολάτας, με κρέμα σοκολάτας, μπανάνα, και καρύδι. Γαρνιρισμένες με σαντιγί, ξύσμα σοκολάτας, φιστίκι Αιγίνης, κ.λ.π. Σας έχω όλες τις συνταγές, απλά διαλέξτε μια ή περισσότερες, και φτιάξτε αυτά τα καταπληκτικά και μοναδικά γλυκίσματα!! σύμφωνα με το γούστο σας.
Φτιάξτε αν θέλετε λίγες απ' όλες, και έτσι θα έχετε μια ποικιλία γλυκισμάτων που θα εκπλαγείτε εσείς και οι φίλοι σας!! Δεν είναι καθόλου δύσκολες.
Υλικά για 20 φωλίτσες:
1 ταψί 30X40 εκ. περίπου
Για το σιρόπι:
400 γρμ. νερό
450 γρμ. ζάχαρη