Πέμπτη, 16 Απριλίου 2015

Τσουρέκι Πασχαλινό x3

Μετά από πολύ κόπο, δοκιμές, ψάξιμο και διάβασμα, κατάφερα να φτιάξω μια συνταγή για τσουρέκι πολύ πετυχημένη. Αφράτο μαστιχωτό μυρωδάτο τσουρέκι. Το ονόμασα x3 διότι ζυμώνεται 3 φορές. Μια συνταγή που αν ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες, δεν υπάρχει περίπτωση να μην σας πετύχει, και να μην σας βγει τέλειο!! Μπορεί να απαιτείται παραπάνω χρόνος αναμονής από τις άλλες συνταγές, αλλά αξίζει τον κόπο για να έχουμε ένα τέλειο τσουρέκι. Η διαδικασία είναι σχετικά ίδια, δεν έχει παραπάνω κόπο, απλά θέλει περισσότερο χρόνο αναμονής. Άλλωστε μια φορά το χρόνο το φτιάχνουμε, ας το απολαύσουμε όπως αξίζει να είναι ένα σπιτικό καθαρό τέλειο τσουρέκι, και να πάρουμε πολλά συγχαρητήρια από όσους το δοκιμάσουν!!. Πραγματικά θα εκπλαγείτε από την διαφορά των άλλων συνταγών. Η ζύμη κυριολεκτικά τριπλασιάζεται, και βλέπετε την διαφορά στο ότι εδώ βάζω 400 γρμ. αλεύρι για 2 κανονικά τσουρέκια, από 600 γρμ. που έχω στις άλλες συνταγές μου, φτιάχνοντας τα ίδια, και μεγαλύτερα τσουρέκια. Άρα έρχεται και πιο οικονομική.
Υλικά: (για 2 κανονικά-μεγάλα τσουρέκια. 
Για 4 μέτρια, βάλτε 1/2 δόση ακόμα τις συνταγής. Κάθε 200 γρμ. αλεύρι, είναι για ένα κανονικό τσουρέκι)

Για τη ζύμη:
400 γρμ. καλό αλεύρι για τσουρέκι, (χρησιμοποίησα μύλοι Αγ. Γεωργίου)
190 γρμ. βούτυρο γάλακτος ανάλατο, σε θερμοκρασία δωματίου


Παρασκευή, 10 Απριλίου 2015

Σταφιδόψωμο γλυκό

Αφράτο μυρωδάτο γλυκό σταφιδόψωμο, με φιλέ αμυγδάλου και σουσάμι. Νηστίσιμο.
Υλικά:
500 γρμ. αλεύρι σκληρό
260 γρμ. νερό


Τσουρέκι

Αφράτο μαστιχωτό, και μοσχομυρωδάτο Πασχαλινό τσουρέκι.
Υλικά για δυο μέτρια τσουρέκια:

Για τη ζύμη:
600 γρμ. καλό αλεύρι για τσουρέκι
100 γρμ. βούτυρο αγελάδος


Κυριακή, 5 Απριλίου 2015

Τούρτα Lila Pause

Τούρτα Lila Pause, με τραγανές νυφάδες ρυζιού, με σοκολάτα και πραλίνα φουντουκιού για βάση, και αφράτη μους από φρέσκες αρωματικές φράουλες. Τέλος με επικάλυψη γκανάζ σοκολάτας γάλακτος. 
Υλικά για τσέρκι 24 εκ.

Για τη βάση:
130 γρμ. κορν φλέικς νιφάδες ρυζιού, (χωρίς σοκολάτα)
140 γρμ. πραλίνα φουντουκιού


Παρασκευή, 3 Απριλίου 2015

Μαρμελάδα φρούτων

Ακόμα μια πετυχημένη συνταγή μαρμελάδας, με διάφορα φρούτα, καρότο, και φρέσκο τζίντζερ. Υπέροχη γεύση και άρωμα. Υπέροχες σπιτικές μαρμελάδες, αγνές, υγιεινές, μοναδικές. 
Υλικά για 1 κλ. περίπου μαρμελάδα:
300 γρμ. αχλάδια κρυστάλλια, (περίπου 3 αχλάδια)
150 γρμ. μάνγκο, ή φρέσκα σύκα, στην εποχή των σύκων


Google+ Followers