Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Τάρτα μαρέγκας με φρούτα

Μοναδική πρωτότυπη τάρτα με μαρέγκα, γεμισμένη με μήλο, αχλάδι, και αποξηραμένα φρούτα.
Υλικά για τσέρκι 24 εκ. ή φόρμα για κέικ με αποσπόμενο τσέρκι: 

Για την Ελβετική μαρέγκα:
100 γρμ. ασπράδι αυγού
200 γρμ. ζάχαρη άχνη


Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Μους lemon curd

Για τους λάτρεις του λεμονιού, και όχι μόνο. Μους με κρέμα λεμονιού, δροσερή, απολαυστική.
Υλικά για 5 μπολ, ή 7 ποτήρια: 
220 γρμ. ζάχαρη κρυσταλλική
160 γρμ. φρέσκο ​​χυμό λεμονιού


Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Κρέμα αμυγδάλου

Κάνει για πολλές χρήσεις, όπως να γεμίστε κρουασάν, κορνεδάκια, ταρτάκια, μπισκότα, μακαρόν, κ.λ.π..
Υλικά:
260 γρμ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
70 γρμ. αμυγδαλόσκονη


Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Cheesecake σοκολάτας με oreo

Υπέροχο cheesecake σοκολάτας, με βάση από μπισκότα oreo, επικάλυψη με σάλτσα σοκολάτας, και τριμμένα oreo.
Υλικά για στρογγυλή φόρμα 24 εκ.

Για την βάση μπισκότου oreo:
270 γρμ. μπισκότα oreo σοκολάτας, τριμμένα στο μούλτι σκόνη
70 γρμ. βούτυρο ανάλατο λιωμένο


Κρέμα βουτύρου

Εύκολη απαλή κρέμα βουτύρου, για πολλές χρήσεις γλυκών ψυγείου. Ενδεικνύεται πιο πολύ για γέμιση γλυκών, όπως κορμούς, παστάκια, κ.λ.π. Μπορούμε όμως να την χρησιμοποιήσουμε και για γαρνίρισμα γλυκών, αλλά δεν έχει την απόλυτη υφή της μους.
Υλικά:
220 γρμ. άχνη ζάχαρη
300 γρμ. βούτυρο βιτάμ, πλάκα όχι soft. Σε θερμοκρασία δωματίου


Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Τάρτα πορτοκάλι σοκολάτα

Υπέροχη τάρτα με ζύμη μπριζέ, αρωματισμένη με πορτοκάλι, και δύο μους, μια πορτοκαλιού, και μια σοκολάτας. Τέλος γαρνιρισμένη με σαντιγί, και ξηρούς καρπούς.
Υλικά για ταρτιέρα 24 εκ. διάμετρο:

Για τη ζύμη μπριζέ:
150 γρμ. βούτυρο κρύο από το ψυγείο
300 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις


Print this page

Print Friendly and PDF