Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2014

Τούρτα παγωτό σοκολάτα, με μπισκότο oreo και maltesers

Απολαυστικό δροσερό γλύκισμα. Τούρτα παγωτό, με δυο γεύσεις παγωτού, και κέικ από μπισκότο oreo σοκολάτας για βάση, και γέμιση από φοντάν σοκολάτας, και τριμμένη ζύμη oreo με maltesers. Τέλος γαρνιρισμένο με σαντιγί, και χοντροκομμένο μπισκότο, από ζύμη oreo με maltesers.
Υλικά:
350 γρμ. μπισκότα oreo σοκολάτας, γεμιστά με σοκολάτα, τριμμένα
70 γρμ. σκόνη σοκολατούχο ρόφημα


Κυριακή, 23 Μαρτίου 2014

Σοκολατένιες κούπες

Εύκολες, γρήγορες, καταπληκτικές σοκολατένιες κούπες!! Φτιάξτε απλά και γρήγορα σοκολατένιες κούπες, και γεμίστε τις με ότι σας αρέσει... μους, παγωτό, ζελέ, σαντιγί, φρούτα, κ.λ.π.. Φτιάξτε απίθανα και πρωτότυπα γλυκά, για κάθε στιγμή, και εποχή.
Υλικά:
σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
μερικά μικρά μπαλόνια


Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2014

Τούρτα fiction

Τούρτα φαντασίας... Αυτή η τούρτα φτιάχτηκε με υλικά τα οποία είχαν περισσέψει στο ψυγείο, από άλλα γλυκά. Συνδύασα με την φαντασία μου, τα υλικά που είχα χωρίς ζύγισμα, χωρίς ακρίβεια, χωρίς σκέψη. Έτσι απλά με το μάτι ανακάτευα τα υλικά, όπως μου ερχόταν στο μυαλό εκείνη την ώρα. Τελικά βγήκε ένα φανταστικό αποτέλεσμα. Μια φανταστική αρμονία γεύσεων, αλλά και επιτυχία στην υφή. Αποτελείται με βάση από έτοιμη βάφλα, με μους καραμέλας, μους σοκολάτας και πραλίνα φουντουκιού, πολτό ανανά, ή σιρόπι μαρασκίνο, και καρύδια. Τέλος γαρνιρισμένη με ψητές καραμελωμένες μπανάνες, κράμπλ αμυγδάλου, ή καραμελωμένα φουντούκια, σιρόπι σοκολάτας, και σιρόπι καραμέλας γάλακτος. Να σας πω ότι αλλιώς την φαντάστικα, και ξεκίνησα να την κάνω, και στην πορεία άλλαξα τεχνική. Το αποτέλεσμα... απίστευτα μοναδική γεύση.
Υλικά για στρογγυλό τσέρκι 22-24 εκ.:

Για την βάση:
ένα πακέτο έτοιμες βάφλες από το σ. μάρκετ

Για την μους καραμέλας:
200 γρμ. καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα, (1/2 κουτί)


Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2014

Τούρτα πραλίνα-εσπρέσο

Καταπληκτική τούρτα πραλίνα-εσπρέσο. Με μπισκότο φουντουκιού, με μια μους πραλίνα φουντουκιού-εσπρέσο, φτιαγμένη από καραμελωμένα φουντούκια, και με δεύτερη μους σοκολάτας γάλακτος. Τέλος με επικάλυψη μους εσπρέσο, και καραμελωμένα φουντούκια. Η φώτο είναι ενδεικτική.
Υλικά για τετράγωνο τσέρκι 22x22 εκ. έως 24x24 το πολύ:

Για την βάση μπισκότου φουντουκιού:
35 γρμ. αλεύρι
90 γρμ. φουντούκια τριμμένα σκόνη


Σάββατο, 15 Μαρτίου 2014

Διπλή μπουγάτσα, με κρέμα και δυο σοκολάτες!! Panos

Μετά από την καταπληκτική μπουγάτσα κρέμα-σοκολάτα, τώρα και σε ατομική μπουγάτσα με δύο κρέμες, κρέμα βανίλια - κρέμα σοκολάτα, και έξτρα σοκολάτα!! Με ολόκληρα κομμάτια σοκολάτα κουβερτούρα που έχουν λιώσει με το ψήσιμο, για πιο πολύ... σοκόλαση!!!
Δοκιμάστε την και πιστέψτε με... θα κολαστείτε σίγουρα.
Προσοχή!! η συνταγή δεν συνιστάται σε άτομα που επιθυμούν να πάνε στον παράδεισο.
:-) :-)
Υλικά για 8 ατομικές μπουγάτσες:
24 φύλλα κρούστας, (2 πακέτα)
200 γρμ. περίπου βούτυρο γάλακτος, λιωμένο, (lourpak. adoro, Χωριό κ.λ.π.)


Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2014

Τούρτα Saint honore με φράουλα

Το Saint honore είναι ένα υπέροχο, καταπληκτικό γλύκισμα Γαλλικής προελεύσεως. Απ ότι διάβασα, πήρε το όνομά της, (και αφιερώνεται) από τον πολιούχο Άγιο της ζαχαροπλαστικής, Honoré ή Honoratus (600 μ.Χ.), και επίσκοπο της Αμιένης. (Γαλλία) Γίνετε με πάρα πολλές παραλλαγές, και στη γεύση, αλλά και στην εμφάνιση. Επίσης γίνετε και σε ατομικό μέγεθος. Εγώ εδώ σας δίνω μια συνταγή με φράουλα, και στο μέλλον θα έχουμε και άλλες παραλλαγές. Έψαξα πάρα πολύ στο διαδίκτυο να μάθω τα μυστικά του για το πως φτιάχνεται, ένεκεν και δεν υπάρχει η συνταγή πουθενά, εγώ τουλάχιστον δεν την βρήκα, παρά μόνο σε Ιταλική έκδοση, εντελώς διαφορετική, και νομίζω ότι κατάφερα ένα τέλειο, και γνήσιο Γαλλικό αποτέλεσμα. Φυσικά όλα αυτά για το στήσιμο του γλυκού, και την κρέμα chiboust, όλη η υπόλοιπη διαδικασία, και οι συνταγές, είναι δικά μου. Δεν είναι καθόλου δύσκολη να την εκτελέσετε, αλλά απαιτεί λίγο χρόνο. Η φωτογραφία είναι αυθεντική από Γαλλική εκτέλεση.
Υλικά:

Για την κρέμα chiboust:

1ο μίγμα:
120 ml γάλα πλήρες
180 γρμ. κρυσταλλική ζάχαρη


Τρίτη, 11 Μαρτίου 2014

Τούρτα πραλίνα-σοκολάτα με φουντούκια

Απολαύστε αυτή την υπέροχη τούρτα με πραλίνα φουντουκιού, και σοκολάτα. Αποτελείται από αφράτο παντεσπάνι σοκολάτας-φουντουκιού, με κρέμα πραλίνα φουντουκιού και σοκολάτα, και διακοσμημένη με φουντούκια. Οι φώτο είναι ενδεικτικές.
Υλικά για τσέρκι 24 εκ. ή φόρμα με αποσπόμενο τσέρκι:

Για το παντεσπάνι σοκολάτας-φουντουκιού:
150 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
180 γρμ. ζάχαρη


Σάββατο, 8 Μαρτίου 2014

Cheesecake Ferrero Rocher με πραλίνα-σοκολάτα, και μπισκότα oreo

Ακόμα μια υπέροχη συνταγή cheesecake με Ferrero Rocher, αλλά τώρα με κρέμα από πραλίνα, και σοκολάτα γάλακτος. Με βάση από μπισκότα σοκολάτας oreo, και τέλος με επικάλυψη γκανάζ, από σοκολάτα γάλακτος, Ferrero Rochers, και φουντούκια. Απλά δοκιμάστε την!! 
Υλικά για φόρμα με τσέρκι 24 εκ.:

Για την βάση μπισκότου:
250 γρμ. μπισκότα oreo σοκολάτας, τριμμένα στο μούλτι σκόνη
80 γρμ. βούτυρο βιτάμ λιωμένο, (πλάκα, όχι soft)


Παρασκευή, 7 Μαρτίου 2014

Σιρόπι καραμέλας

Σιρόπι καραμέλας μπορούμε να φτιάξουμε με πολλούς τρόπους. Εδώ έχουμε ένα σιρόπι καθαρής καραμέλας, χωρίς την προσθήκη βουτύρου, ή κρέμα γάλακτος. Για πολλές χρήσεις σε γλυκά, παγωτά, κ.λ.π.
Υλικά:
200 γρμ. ζάχαρη
230 γρμ. νερό


Σάββατο, 1 Μαρτίου 2014

Frosting καραμέλας, για γαρνίρισμα ή επικάλυψη

Frosting καραμέλας για να γαρνίρουμε, ή να επικαλύψουμε πάρα πολλά γλυκά. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και για γέμισμα κάποιων γλυκισμάτων.
Υλικά:
350 γρμ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
400 γρμ. ζάχαρη άχνη


Google+ Followers