Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014
Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014
Τούρτα σοκολάτας (εύκολη)
Εδώ σας έχω μια εύκολη τούρτα σοκολάτας, για αυτούς που θέλουν κάτι εύκολο, αλλά και για αρχάριους νέους ζαχαροπλάστες, που θέλουν να κάνουν ένα δειλό μικρό βήμα προς στο κόσμο της... γλυκιάς τέχνης.
Υλικά για τσέρκι 24 εκ. διάμετρο:Για το μπισκότο αμυγδάλου:
40 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
125 γρμ. αμυγδαλόψιχασε σκόνη
Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014
Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014
Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014
Διάφορα γλάσα επικάλυψης
Διάφορα γλάσα για επικάλυψη τούρτας, και διαφόρων γλυκών. Στο ποστ αυτό, πιθανόν να συμπληρωθούν και άλλα γλάσα, οπότε για όσους ενδιαφέρονται, να ενημερώνονται κατά τακτά διαστήματα.
Υλικά για να καλύψουμε μια τούρτα 24-26 εκ. διάμετρο περίπου.
Γλάσο καραμέλας:
140 γρμ. ζάχαρη
130 γρμ. σιρόπι γλυκόζης
Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014
Τούρτα Gianduja
Gianduja, υπέροχη αρωματική σοκολάτα. Τούρτα τζιαντούγια με πραλίνα φουντουκιού, και snikers. Ξεκινάμε με υπέροχο μπισκότο φουντουκιού και φιστίκι Αιγίνης, πρώτη επίστρωση από κρέμα gianduja, μια στρώση με κρέμα καφέ, δεύτερη επίστρωση/γέμιση με snickers, και τελευταία στρώση με μια μους από σοκολάτα πραλίνας φουντουκιού, και σοκολάτα gianduja... Υπέροχες μίξεις γεύσεων που σε απογειώνουν. Τέλος, με επικάλυψη από μοναδικό γλάσο καραμέλας. Μια ακόμα μοναδική συνταγή τούρτας, για μερακλήδες και λάτρεις της ζαχαροπλαστικής, που προστίθεται στο συνταγολόγιο μου, και θα την βρείτε μόνο εδώ, με την υπογραφή, Πanos.
ένα τσέρκι 24 εκ. και ένα 22 εκ.
Απαραίτητα εργαλεία:
Υλικά:
Για την βάση μπισκότου:
90 γρμ. ασπράδι αυγού
35 γρμ. ζάχαρη άχνη
Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014
Ινδοκάρυδο σιροπιαστό με αμυγδαλόψιχα
Σπέσιαλ μοναδικό ινδοκάρυδο σιροπιαστό, με αμυγδαλόψιχα!! Ένα γλυκό που δεν το έχετε φάει ποτέ. Μοναδικές όπως πάντα δημιουργίες γεύσεων, από το SintagesPanos για εσάς... Η διαφορά της γεύσης? το καβουρδισμένο αμύγδαλο, και το βούτυρο γάλακτος... Δοκιμάστε το και θα δείτε την διαφορά!!
Υλικά για ταψί 25X34 εκ.:
Για την ζύμη:
200 γρμ. σιμιγδάλι ψιλό
150 γρμ. αλεύρι που φουσκώνει
Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014
Βασιλόπιτα joconde
Φέτος για το 2015, σας έφτιαξα άλλη μια βασιλόπιτα. Βασιλόπιτα joconde, (γιοκόντ), μια αλλιώτικη... βασιλόπιτα, για αλλιώτικα... γούστα. Με αφράτο μπισκουί joconde, και γεμιστή με μους φυστικοβούτυρο. Δοκιμάστε την. Οι φώτο είναι από άλλη συνταγή.
Υλικά για τσέρκι 25X30 εκ. περίπου: Για το μπισκότο:
250 γρμ. αμυγδαλόσκονη
125 γρμ. φιστίκι Αιγήνης, τριμμένο σκόνη
Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014
Τούρτα φρούτα του δάσους και φράουλες
Μια φανταστική τούρτα με φρούτα του δάσους και φράουλες. Εμπνευσμένη από τη συνταγή του Γάλλου Chef Martin Diez "Τούρτα με μύρτιλλα". Η συνταγή είναι τροποποιημένη με διαφορετικά φρούτα, και με μερικά εφέ χρωμάτων από εμένα. Επίσης επειδή η συνταγή αυτή ήταν δοκιμαστική, για να βγάλω την ποσότητα των υλικών που χρειάζομαι για τα συγκεκριμένα τσέρκια, δεν μου έφτασε η μους, και έτσι έκανα μια δεύτερη στα γρήγορα, με σοκολάτα, και την ανακάτεψα με φρούτα που μου περίσσεψε... Άλλωστε φαίνεται και στις φώτο, και έγινε καταπληκτική. Οπότε έχουμε και αυτή την εναλλακτική συνταγή, με δυο μους. Μια μους φρούτα του δάσους, και μια με σοκολάτα/φρούτα δάσους.
Υλικά για τσέρκι 22 εκ. διάμετρο X 6 εκ. ύψος.:
Για τη βάση μπισκότου, τσέρκι 20 cm.:
100 γρ. ζάχαρη άχνη
70 γρ. φιστίκι Αιγίνης, σκόνη