Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2013

Μουστοκούλουρα με πετιμέζι

Αφράτα μοσχομυροδάτα, και τραγανά μουστοκούλουρα. Τώρα με την εποχή των σταφυλιών, όλοι λίγο πολύ φτιάχνουμε πετιμέζι, ή προμηθευόμαστε από φίλους και συγγενείς. Φτιάξτε αυτά τα υπέροχα μουστοκούλουρα, για το πρωινό σας, τον καφέ σας, και για οποιαδήποτε ώρα. Εύκολα και γρήγορα, δεν χρειάζονται χρόνο και κόπο για πλάσιμο.
Υλικά:
700 γρμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
290 γρμ. πετιμέζι


Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2013

ΜπαΧαλβαδάκια

Ακόμα μία πρωτότυπη συνταγή μου. Μετά από τον μπακλαβά με oreo, σκέφτηκα να φτιάξω ΜπαΧαλβαδάκια, τα γνωστά μπακλαβαδάκια, αλλά με γέμιση από ξηρούς καρπούς, χαλβά, και σοκολάτα κουβερτούρα. Μία πεντανόστιμη λιχουδιά...
Υλικά: (περίπου 27-30 κομμάτια)
450 γρμ. (1 πακέτο) φύλλο κρούστας
500 γρμ. βούτυρο, περίπου


Τυλιχτά γλυκά (κορμός πραλίνας με φρουί γλασέ)

Φτιάξτε τα δικά σας τυλιχτά γλυκάκια. Ένα υπέροχο γλυκάκι για κέρασμα, για οποιαδήποτε εποχή. Εύκολο, απλό, με αγνά υλικά όπως πάντα. Οι φώτο είναι ενδεικτικές.
Υλικά:

Για το παντεσπάνι:
70 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρμ. κακάο άγλυκο


Μίνι μηλοπιτάκια

Υπέροχα μίνι μηλοπιτάκια. Με φανταστική μοσχομυροδάτη ζύμη πορτοκαλιού.
Για τη ζύμη: 
250 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
130 γρμ. βούτυρο παγωμένο


Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2013

Τούρτα μπανόφι

Τούρτα μπανόφι (Dulce de leche). Για τους λάτρεις του μπανόφι, και όχι μόνο, δοκιμάστε τώρα μία μοναδική τούρτα με υπέροχη γεύση μπανάνας και καραμέλας. Η φώτο είναι ενδεικτική.
Για το παντεσπάνι σοκολάτας:
200 γρμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
130 γρμ. ζάχαρη


Google+ Followers