Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012
Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012
Βασιλόπιτα με κάσιους και ξερά σύκα
Η βασιλόπιτα του 2013!! Σίγουρα είναι το πρώτο γλυκό του χρόνου, μιας και το τρώμε συνήθως με την αλλαγή του χρόνου. Ξεκινήστε λοιπόν τον νέο χρόνο σας, με μία γλυκιά, γευστικότατη, υπέροχη βασιλόπιτα από εμένα, για να υποδεχτείτε γλυκά ...το 2013. Φτιάξτε την, και περιμένω τις εντυπώσεις, και τα σχόλιά σας.
Υλικά: (για 16 κομμάτια)
7 ασπράδια αυγών7 κρόκους
300 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012
Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012
Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012
Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012
Τάρτα με ξερά φρούτα, και καραμελωμένα φουντούκια
Απολαύστε αυτή την μοναδική τάρτα
με αφράτη μυρωδάτη ζύμη πορτοκαλιού,
γέμιση με αποξηραμένα φρούτα, καραμελωμένα φουντούκια, και σάλτσα καραμέλας φτιαγμένη από καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα. Ένα υπέροχο δικό μου γλύκισμα, που θα το λατρέψετε όλοι. Οι φώτο είναι ενδεικτικές, προσωρινά.
Για τη ζύμη:
300 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
140 γρμ. μαλακό βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012
Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012
Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012
Σοκολατάκι χουρμάς (γεμιστό)
Υπέροχα, πρωτότυπα σπιτικά σοκολατάκια, με γεμιστούς χουρμάδες από διάφορους ξηρούς καρπούς. Μία συνταγή με απίθανη γεύση χουρμάς με καβουρδισμένο αμύγδαλο, ή με φιστίκι Αιγίνης, αλλά και με διάφορους ξηρούς καρπούς, Σοκολατάκια που θα ενθουσιάσουν εσάς, και τους καλεσμένους σας. Φανταστικά για τα Χριστούγεννα. Δοκιμάστε τα.
Υλικά: (ενδεικτική ποσότητα)30 χουρμάδες
30 αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρδισμέναή 15 αμύγδαλα, και μερικά φιστίκια Αιγίνης, καθαρισμένα καλά από την λεπτή φλούδα τους
Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012
Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012
Παγωτό πεπόνι
Παγωτό πεπόνι. Δροσερό γευστικό μοσχομυροδάτο παγωτό με την υπέροχη γεύση του αγαπημένου μας φρούτου. Άλλη μία αγνή σπιτική συνταγή παγωτού χωρίς προσθήκη αυγών, από μένα για τους φίλους μου.
500 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, κρύα
1 κουτί φυτική κρέμα γάλακτος Morfat ή Ermol, σε θερμοκρασία δωματίου
Τούρτα σοκολάτα φράουλα (Red temptation)
Μία υπέροχη αρμονία γεύσης, ένας υπέροχος συνδυασμός σοκολάτας με φρέσκες φράουλες.
Μία δικιά μου συνταγή τούρτας σοκολάτας, με βάση τραγανό μπισκότο αμυγδάλου.
μία στρώση κρέμα σοκολάτας, μία στρώση κρέμα φράουλας, και επικάλυψη γλάσο φράουλας. Ένας κόκκινος... πειρασμός.
Μία δικιά μου συνταγή τούρτας σοκολάτας, με βάση τραγανό μπισκότο αμυγδάλου.
μία στρώση κρέμα σοκολάτας, μία στρώση κρέμα φράουλας, και επικάλυψη γλάσο φράουλας. Ένας κόκκινος... πειρασμός.
Υλικά:
Θα χρειαστείτε 2 φόρμες στρογγυλές με τσέρκι, ή δύο τσέρκια στρογγυλά, διαμέτρου 26 cm το ένα, και 24 cm το άλλο.
Για την βάση μπισκότου:
50 γρμ. αλεύρι
130 γρμ. αμύγδαλο σε σκόνη (αλεσμένο στο μπλέντερ)
Θα χρειαστείτε 2 φόρμες στρογγυλές με τσέρκι, ή δύο τσέρκια στρογγυλά, διαμέτρου 26 cm το ένα, και 24 cm το άλλο.
Για την βάση μπισκότου:
50 γρμ. αλεύρι
130 γρμ. αμύγδαλο σε σκόνη (αλεσμένο στο μπλέντερ)
Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012
Τούρτα φράουλα, με επικάλυψη σάλτσα φράουλας
Μία υπέροχη τούρτα που την έφτιαξα στα γενέθλια της γυναίκας μου, με μία μοναδική γεύση και άρωμα φρέσκιας φράουλας που θα σας καταπλήξει. Η συνταγή είναι φτιαγμένη από εμένα αποκλειστικά για το sintagespanos. Ιδανική για γενέθλια, και όχι μόνο...
Υλικά:
Για το παντεσπάνι:
280 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
7 αβγά
Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012
Muffins σοκολάτας με καρύδα
Μια υπέροχη συνταγή για μάφινς, που... πιστέψτε με, βγήκε τυχαία. Προσπαθούσα να φτιάξω μία άλλη συνταγή η οποία δεν πέτυχε, και τελικά επειδή τίποτα δεν πετάω, και τίποτα δεν πάει χαμένο... με μία μικρή προσθήκη στη συνταγή, έγιναν καταπληκτικά... Muffins!!!
Υλικά για 30 μάφινς περίπου:
800 γρμ. αλεύρι Αλλατίνη για όλες τις χρήσεις
250 γρμ. παρθένο ελαιόλαδο
250 γρμ. παρθένο ελαιόλαδο
Macarons με κρέμα λεμόνι mascarpone
Τα Macarons γεννήθηκαν στην Ιταλία από τον σεφ της Αικατερίνης των Μεδίκων το 1533 κατά την διάρκεια του γάμου της με τον Δούκα της Ορλεάνης που έγινε αργότερα Βασιλιάς της Γαλλίας το 1547 γνωστός με το όνομα Ερρίκος ο Β. Ο όρος <μακαρόν> έχει την ίδια προέλευση με την λέξη<μακαρόνι>που σημαίνει <λεπτή ζύμη >. Τα πρώτα μακαρόν ήταν απλά μπισκότα φτιαγμένα από σκόνη αμύγδαλου και ζάχαρη.
Οι Νεοϋορκέζοι ενθουσιάστηκαν τόσο πολύ τα τελευταία χρόνια με την άφιξη των macarons στην πόλη τους που αποφάσισαν να ανακηρύξουν την 20η Μαρτίου ως Παγκόσμια Ημέρα Macaron!
Δοκιμάστε την δικιά μου συνταγή Macarons, με αυθεντική Ιταλική μαρέγκα, και κρέμα λεμονιού. Σας παραθέτω ιδέες, και μερικές υπέροχες συνταγές για κρέμες γέμισης. Ιδανικά για παιδικά πάρτι, για γιορτές, γενέθλια, κ.λ.π..
Για την ζύμη:
150 γρμ. αμυγδαλόψιχα τριμμένη, (πούδρα)
150 γρμ. ζάχαρη άχνη
Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012
Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012
Cheesecake με φρέσκες φράουλες
Cheesecake με φρέσκες φράουλες, και σάλτσα από φρέσκες φράουλες. Η συνταγή είναι βασική cheesecake, απλά εγώ έβαλα την δικιά μου πινελιά, και την ιδέα να το κάνω με σάλτσα από φρέσκες φράουλες, και χωρίς μαρμελάδες. Δοκιμάστε την μοναδική γεύση και το άρωμα πού δίνουν οι φρέσκες φράουλες. Η φώτο είναι ενδεικτικές.
Για τη βάση μπισκότου:
250 γρμ. μπισκότα digestive, (αν βρείτε με άρωμα φράουλας προτιμήστε τα)
80 γρμ. βούτυρο
Cheesecake σοκολάτας με σάλτσα φράουλας
Cheesecake σοκολάτας, με σάλτσα από φρέσκες φράουλες. Η συνταγή έχει την δικιά μου πινελιά στην κρέμα σοκολάτας, και την ιδέα να το κάνω με σάλτσα από φρέσκες φράουλες χωρίς μαρμελάδες. Δοκιμάστε την μοναδική γεύση και το άρωμα πού δίνουν οι φρέσκες φράουλες. Πιο υγιεινό, και πιο light. Η φώτο είναι ενδεικτικές.
Για την βάση μπισκότου:
400 γρμ. μπισκότα digestive
150 γρμ. βούτυρο
Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012
Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012
Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012
Τάρτα φρούτων
Μία καλοκαιρινή δροσερή συνταγή. Η φώτο είναι ενδεικτική.
1 γλυκιά τάρτα, (βλέπε συνταγή)
1 κρέμα γάλακτος 250 γρμ.
Τάρτα μπανάνας, Μπανόφι.
Μία δικιά μου διαφορετική συνταγή τάρτα μπανάνας, (μπανόφι). Απολαύστε την. Η φώτο είναι ενδεικτική.
Υλικά:1 ψημένη τάρτα (βλέπε συνταγή)
4 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
Παγωτό κάστανο
Η παράδοση στο παγωτό συνεχίζεται. Τώρα νέα γεύση παγωτού, με κάστανο. Άλλη μία συνταγή μου γευστικού σπιτικού παγωτού. Τώρα που έρχεται η εποχή του κάστανου, φτιάξτε την κρέμα κάστανου, και έχετε την έτοιμη για το παγωτό. Η συνταγή είναι αποκλειστικά για το sintagespanos.
Υλικά:
500 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, κρύα
1/2 κουτί φυτική κρέμα γάλακτος (120 γρμ. ) Morfat ή Ermol, σε θερμοκρασία δωματίου
500 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, κρύα
1/2 κουτί φυτική κρέμα γάλακτος (120 γρμ. ) Morfat ή Ermol, σε θερμοκρασία δωματίου
Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012
Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012
Μαντιλάκια Ζακυνθινά (γλυκά)
Γλυκά μαντιλάκια γεμιστά, με κρέμα τυριού, σε υπέροχο αρωματικό φύλλο πορτοκαλιού. Μια δικιά μου συνταγή δημοσιευμένη αποκλειστικά στο sintagespanos. Η συνταγή αυτή εκτελείται και δημοσιεύεται για πρώτη φορά στο site μου.
Για τη ζύμη:
120 γρμ. ηλιέλαιο χλιαρό
3-4 κουτ. σ. νερό χλιαρό
Exotic ice cream. Εξωτικό παγωτό
Εξωτικό παγωτό. Μάνγκο ανανά και καρύδα, ένας υπέροχος συνδυασμός εξωτικών φρούτων, που σας δίνει μία υπέροχη γεύση εξωτικού παγωτού. Η συνταγή είναι δικιά μου, αποκλειστικά για το sintagespanos.
400 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, κρύα
1 κουτί φυτική κρέμα γάλακτος Morfat ή Ermol, σε θερμοκρασία δωματίου