Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Μπισκοτόγλυκο ψυγείου με μους καραμέλας και μπανάνες

Άλλο ένα εύκολο υέροχο γλυκάκι ψυγείου, με μπισκότα, μπανάνες και μους με γεύση καραμέλας. Η φωτό είναι από την συνταγή μπισκοτόγλυκου με μους σοκολάτας.
Υλικά για τσέρκι 24 εκ. διάμετρο:

Για την βάση:
270 γρμ. μπισκότα σοκολάτας με γέμιση κρέμας βανίλιας
80 βούτυρο λιωμένο

Για την γέμιση:
3 μπανάνες ώριμες, κομμένες σε μέτριες φέτες
σάλτσα, ή σιρόπι καραμέλας

Για την μους καραμέλας:
3/4 από 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 κουτί (των 250 γρμ.) φυτική κρέμα ζαχαροπλαστικής, morfat, ermol, κ.λ.π.
200 γρμ. τυρί κρέμα μασκαρπόνε
50 γρμ. σάλτσα, ή σιρόπι καραμέλας
3,5 γρμ. φύλλα ζελατίνη, (2 φύλλα της συσκευασίας των 10 γρμ. / 6 φύλλα των σ. μάρκετ)

Επικάλυψη:
300 γρμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά αρκετά κρύα, χτυπημένη σε σφιχτή σαντιγί
1 κουτ. σ. ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
70 γρμ. χοντροκομμένα μπισκότα σοκολάτας, ή χοντροκομμένα ψημένα κάσιους
σάλτσα, ή σιρόπι καραμέλας
Εκτέλεση:

Βάση:
  1. Τρίβουμε στο μούλτι τα μπισκότα, και τα κάνουμε σκόνη. Αναμειγνύουμε με το λιωμένο βούτυρο να ομογενοποιηθούν καλά, και τα στρώνουμε σε φόρμα με αποσπόμενο τσέρκι 24 εκ. φτιάχνοντας και ένα μικρό τοίχωμα 2 εκ. ύψος περίπου.
  2. Τοποθετούμε το μπισκότο στο ψυγείο για 1 ώρα.
Μους καραμέλας:
  1. Βάζουμε την ζελατίνη σε κρύο νερό να μουλιάσει.
  2. Ζεσταίνουμε καλά την σάλτσα ή σιρόπι καραμέλας, και διαλύουμε μέσα την ζελατίνη πολύ καλά, αφού την στραγγίξουμε πρώτα καλά.
  3. Δουλεύουμε λίγο με το μίξερ χειρός το μασκαρπόνε να μαλακώσει, και προσθέτουμε το μίγμα καραμέλα-ζελατίνη.
  4. Ανακατεύουμε καλά με το μίξερ χειρός, να ενσωματωθούν καλά.
  5. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το ζαχαρούχο γάλα με την φυτική κρέμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν σφιχτή κρέμα. Περίπου 8-10 λεπτά. 
  6. Προσθέτουμε διαδοχικά το μίγμα τυρί-καραμέλα, και ανακατεύουμε καλά σε μέτρια ταχύτητα να ενσωματωθούν. Κατεβάζουμε τον κάδο, και ανακατεύουμε λίγο με μια μαρίζ.
  7. Απλώνουμε επάνω στο μπισκότο τις μπανάνες και ρίχνουμε ψιλόβροχο λίγη σάλτσα ή  σιρόπι καραμέλας. 
  8. Αδειάζουμε από πάνω την μους καραμέλας, και την στρώνουμε. 
  9. Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη και την βανίλια σε σφιχτή σαντιγί.
  10. Γεμίζουμε μια σακούλα του κορνέ, και βάζουμε από πάνω κυκλικά την σαντιγί, ξεκινώντας από το κέντρο προς τα έξω, φτιάχνοντας ένα σπιράλ.
  11. Τέλος, πασπαλίζουμε με χοντροκομμένα μπισκότα ή κάσιους, και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά και να σταθεροποιηθεί η κρέμα. Περίπου 3 - 4 ώρες. Σερβίρουμε με λίγη σάλτσα, ή σιρόπι καραμέλας.
Tips:
1. Αν είναι πολύ ρευστή η μους καραμέλας, και δεν μπορείτε να απλώσετε εύκολα την σαντιγί, βάλτε για μια ώρα το γλυκό στο ψυγείο να σφίξει λίγο η κρέμα.
2. Σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να μην χρησιμοποιήσετε σακούλα του κορνέ, και να απλώσετε την σαντιγί με ένα κουτάλι σε ακανόνιστο σχήμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF