Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Τούρτα παγωτό oreo

Τούρτα παγωτό με την μοναδική γεύση oreo. Για πραγματικά... oreo παγωτό  τούρτα. Με βάση μπισκότου oreo, με κρέμα παγωτό από την γέμιση του oreo, και με κομματάκια μπισκότο oreo. Μην ψάχνετε για κάτι άλλο, δεν θα το βρείτε πουθενά.  Εύκολη, απλή, μοναδική!! Οι φώτο είναι ενδεικτικές.
Υλικά:

Για την βάση μπισκότου oreo:
350 γρμ. μπισκότα oreo με γέμιση κρέμα βανίλια, αλεσμένα στο μούλτι σκόνη
80 γρμ. βούτυρο λιωμένο

Για την κρέμα παγωτού:
400 γρμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, αρκετά κρύα
1 κουτί φυτική κρέμα γάλακτος Morfat ή Ermol, σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρμ. γάλα φρέσκο πλήρες, αρκετά κρύο
1/2 κουτί ζαχαρούχο γάλα κρύο
50 γρμ. μέλι
40 γρμ. μπισκότα oreo, σκόνη
150 γρμ. μπισκότα oreo, ψιλοθρυμματισμμένα
Εκτέλεση:

Βάση μπισκότου:
1. Βάζουμε τα 350 γρμ. μπισκότα oreo στο μούλτι, και τα κάνουμε σκόνη.
2. Βάζουμε τα 350 γρμ. σε ένα λεκανάκι, αδειάζουμε το λιωμένο βούτυρο και τα ανακατεύουμε καλά.
3. Τα αδειάζουμε σε μία φόρμα με τσέρκι 24 εκ. και τα απλώνουμε. Με ένα κουτάλι, ή με τον πάτο ενός ποτηριού, πιέζουμε καλά το μπισκότο να κάτσει στη φόρμα.
4. Το βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά να παγώσει.

Κρέμα παγωτού:
1. Αφαιρούμε την γέμιση από τα 150 γρμ. μπισκότα oreo, και τα ψιλοθρυμματίζουμε.
2. Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή, και την βάζουμε στο ψυγείο έως ότου την χρησιμοποιήσουμε.
3. Χτυπάμε στο μίξερ την φυτική κρέμα, με το ζαχαρούχο γάλα, για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το φρέσκο γάλα, και το μέλι. Τα χτυπάμε αρκετά μέχρι να αφρατέψει.
4. Βάζουμε στο μούλτι τα 40 γρμ. μπισκότα oreo, με την γέμιση που αφαιρέσαμε από τα μπισκότα, (τι νομίζατε ότι θα την πετούσαμε...) και τα κάνουμε σκόνη.
5. Προσθέτουμε τη σκόνη μπισκότου, και την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος, στο μίγμα φυτικής κρέμας, και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο ακόμα, να ανακατευτούν καλά τα υλικά και να γίνει μια παχύρρευστη φουσκωτή κρέμα.
6. Αδειάζουμε τα ψιλοθρυμματισμένα μπισκότα στην κρέμα παγωτού, και πολύ απαλά με σπάτουλα, τα ανακατεύουμε ελαφρώς.
7. Αδειάζουμε την κρέμα στη φόρμα με την βάση μπισκότου. Την ισιώνουμε καλά με μία σπάτουλα, (προσεχτικά χωρίς να το κουνάμε πολύ, διότι θα κάτσει το μπισκότο), και το τοποθετούμε στην κατάψυξη, για 6-8 ώρες, να παγώσει καλά το παγωτό.
8. Αφαιρούμε προσεχτικά το τσέρκι χρησιμοποιώντας ένα φλόγιστρο, ή το πιστολάκι των μαλλιών.
Κόβουμε σε μερίδες, και σερβίρουμε με χοντροκομμένο μπισκότο oreo, ή mini oreo, και σιρόπι αρεσκείας μας.
Αν έχει παγώσει πολύ, το αφήνουμε 5 λεπτά εκτός ψυγείου να μαλακώσει λίγο, και μετά το κόβουμε.

Προτεινόμενη θερμοκρασία κατάψυξης για παγωτό, -13 έως -215 C. βαθμούς.
Μερίδες: 14


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF