Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Παγωτό tutti frutti καραμέλα

Μία δροσερή και υπέροχη σπιτική συνταγή μου, παγωτό με γεύση καραμέλας και φρουί γλασέ.

Υλικά:
400 γρμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, κρύα
1 κουτί φυτική κρέμα γάλακτος Morfat ή Ermol, σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρμ. γάλα φρέσκο κρύο
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα κρύο
30 γρμ. μέλι
100 γρμ. σιρόπι καραμέλας Carte D'or
4 κουτ. σ. tutti frutti (φρουί γλασέ)

Οδηγίες:
1) Χτυπάμε όλα τα υλικά της συνταγής στο μίξερ, (εκτός τα tutti frutti και το σιρόπι) στην αρχή σιγά σιγά να μην μας "πεταχτεί" το υλικό, και αφού αρχίζει να πήζει, στην γρήγορη ταχύτητα για 15 λεπτά, να ανακατευτούν καλά τα υλικά και να γίνει μια παχύρρευστη κρέμα. Τέλος προσθέτουμε και το μέλι, ανακατεύουμε λίγο ακόμα να ενωθούν καλά τα υλικά.

2) Αν χρησιμοποιήσουμε παγωτομηχανή, το παγώνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες, και στο τέλος ρίχνουμε τα τούττι φρούτι ανακατεύοντας λίγο ακόμα.
Αν το βάλουμε στην κατάψυξη, το χτυπάμε μετά από 2 ώρες περίπου, και ξανά ανά 2 ώρες για 2-3 ακόμα φορές να γίνει αφράτο, και στο τελευταίο χτύπημα ρίχνουμε και τα τούττι φρούτι.
Φτιάχνει 1,200 κιλό παγωτό.

Σημείωση:
Μπορείτε αφού έχετε χτυπήσει τα υλικά της βασικής συνταγής, και πριν προσθέσετε το σιρόπι καραμέλας, να χωρίσετε σε 2 μέρη την κρέμα, και να κάνετε δύο διαφορετικές γεύσεις, των 600 γρμ.
Η συνταγή είναι φτιαγμένη με σιρόπι Carte D'or, στο καφέ σκούρο πλαστικό μπουκάλι, που έχει έντονη γεύση καραμέλας γάλακτος, οποιαδήποτε αλλαγή σε σιρόπι, δεν θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα στη γεύση, χωρίς αυτό να θεωρηθεί διαφήμιση προϊόντος.

Προτεινόμενη θερμοκρασία κατάψυξης -18 έως -20 C. βαθμούς


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF