Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Μαλακά μπισκότα με πορτοκάλι

Μυρωδάτα μαλακά μπισκότα πορτοκαλιού. Για τον καφέ και το πρωινό σας.
Υλικά: 
100 γρ. ζάχαρη καστανή
60 γρμ. βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
1 αυγό
1 βανίλια
120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Εκτέλεση:
Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψει προσθέτοντας και το αυγό.
 Ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, την βανίλια, και το ξύσμα πορτοκαλιού συνεχίζοντας το χτύπημα για λίγο ακόμη. Βάζουμε το μείγμα σε μια σακούλα του κορνέ με ίσια και φαρδιά μύτη, και φτιάχνουμε μικρά στρογγυλά σχήματα, (μεγέθους όσο ένα μικρό ντοματίνη) πάνω στη λαδόκολλα, αφήνοντας κενό μεταξύ τους. (όπως κάνουμε και τα σουδάκια)  Αν έχετε το ιδικό εργαλείο κοπής μπισκότων, τότε τα φτιάχνετε με αυτό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190ο C για 10-12 λεπτά.
Αν τα θέλουμε πιο τραγανά, τα ψήνουμε λίγο παραπάνω.
Tips:
Για πιο καλύτερο αποτέλεσμα και πολύ πιο γρήγορα, χρησιμοποιήστε αν έχετε μια σακούλα του κορνέ με ίσια χωρίς σχέδιο και φαρδιά μύτη, και σχηματίστε μικρά μπαλάκια, (μεγέθους όσο ένα μικρό ντοματίνη) πάνω στη λαδόκολλα. Έτσι θα σας βγουν όλα ομοιόμορφα και τέλεια χωρίς πολύ κόπο.
Φυλάξτε τα σε καλά κλεισμένο κουτί, σε δροσερό και ξηρό μέρος. Διατηρούνται αρκετό καιρό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF