Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Τούρτα White Tempation

Τούρτα White Tempation (Λευκός πειρασμός)
Δικιά μου παραλαγή συνταγής. Ιδανική για γεννέθλια. Η φώτο είναι ενδεικτική.
Υλικά για ορθογώνιο τσέρκι 30x25, ή 30x30

Για το παντεσπάνι:
10 αυγά
270 γρμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250 γρμ. ζάχαρη
1 κουτ. γλ. αλάτι
1 κουτ. γλ. εσάνς βανίλιας, ή 2 βανίλιες
2 κουταλιές χυμό λεμονιού

Για την κρέμα:
40 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρμ. κορν φλάουρ
220 γρμ. ζάχαρη
6 κρόκους αυγών
1 λίτρο γάλα
5 βανίλιες
60 γρμ. βούτυρο σε κομματάκια
250 γρμ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε ελαφριά σαντιγί
1 Κουταλιά σιρόπι καραμέλας
3 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένα αμύγδαλα ελαφρώς καβουρδισμένα σε λίγο βούτυρο

Για την σαντιγί (1)
800 γρμ. κρέμα γάλακτος
80 γρμ. ζάχαρη άχνη
3 βανίλιες
1/2 κουτ. σούπας σιρόπι καραμέλας

Για την σαντιγί (2) (προαιρετικά αν θέλουμε χρωματιστή διακόσμηση)
250 γρμ. κρέμα γάλακτος
3 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
2 βανίλιες
Λίγες σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής αρεσκείας μας
2 κουτ. γλ. σιρόπι καραμέλας

Για το σιρόπι:
250 γρμ. νερό
150 γρμ. ζάχαρη
1 κουταλιά μέλι
λίγο ρούμι, η αμαρέτο, η βανίλια.

Εκτέλεση:

Για το παντεσπάνι:
Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα με το λεμόνι.
Μετά στο μπολ του μίξερ βάζουμε τους κρόκους, τη ζάχαρη, το αλάτι, και τη
βανίλια, και τα χτυπάμε να ασπρίσουν. Ρίχνουμε όλο το αλεύρι και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα.
Με μία σπάτουλα ανακατεύουμε με ελαφρές κινήσεις τη μαρέγκα, μέχρι να
ενσωματωθεί με το υπόλοιπο μείγμα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο.C - 350οF. Βάζουμε σε τσέρκι 30Χ40 εκ., στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα και ψήνουμε περίπου 50 λεπτά
Δοκιμάζουμε με την οδοντογλυφίδα και εάν βγει καθαρή, το παντεσπάνι μας είναι έτοιμο.

Για την κρέμα:
Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα, ανακατέψτε το αλεύρι, το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη.
Χτυπήστε ελαφρά τους κρόκους με 1/2 κούπα γάλα, ρίξτε τους μέσα στην κατσαρόλα
κι ανακατέψτε καλά. Βράστε το υπόλοιπο γάλα και ρίξτε το μέσα στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας ζωηρά. Σιγοβράστε το μείγμα σε μέτρια φωτιά επί 15'-20', ανακατεύοντας συνεχώς. Η κρέμα πρέπει να βράσει καλά, για να μη μυρίζει το αλεύρι.
Κατεβάστε την από τη φωτιά, ρίξτε κι ανακατέψτε τη βανίλια, το βούτυρο, και το σιρόπι καραμέλας
Αφήστε την κρέμα να κρυώσει. Για να μην πιάσει κρούστα, κολλήστε στην επιφάνεια ένα
κομμάτι πλαστική μεμβράνη. ΄
Όταν κρυώσει εντελώς, ενσωματώστε απαλά την σαντιγί, και κατόπιν ανακατέψτε απαλά τα αμύγδαλα.

Για το σιρόπι:
Βράζουμε για δυο λεπτά τα υλικά προσθέτουμε το μέλι και το ρούμι και αφήνουμε να κρυώσει

Συναρμολόγηση του γλυκού:
Κόβουμε το παντεσπάνι σε 3 όμοιες λεπτές φέτες 1 εκ. το πολύ. Βάζουμε σε δίσκο η λαμαρίνα το ένα κομμάτι και βρέχουμε καλά με το σιρόπι. Στρώνουμε τη μισή κρέμα ζαχαροπλαστικής, και βάζουμε το δεύτερο κομμάτι παντεσπάνι με σιρόπι. Απλώνουμε και την υπόλοιπη κρέμα και από πάνω το τρίτο
κομμάτι παντεσπάνι και βρέχουμε και αυτό με το υπόλοιπο σιρόπι.
Στρώνουμε την επιφάνεια με την κρέμα σαντιγί και γύρω-γύρω όλη την τούρτα.
Γαρνίρομαι την τούρτα με την χρωματιστή σαντιγί και με ότι άλλο θέλουμε. Κερασάκια, σοκολάτα τριμμένη, φρούτα κ.λ.π


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF